Рафаел Надал се завърна на сингъл с победа след 7-5, 6-1 срещу

...
Рафаел Надал се завърна на сингъл с победа след 7-5, 6-1 срещу
Коментари Харесай

Рафаел Надал спечели на сингъл след 349 дни

Рафаел Надал се завърна на сингъл с победа след 7-5, 6-1 срещу австриеца Доминик Тийм. Това се случи на шампионата в Бризбън. Мачът продължи час и 29 минути.

Надал не беше играл на сингъл в продължение на 349 дни поради серия от травми, интервенция и възобновяване. Испанецът падна до 672-ро място в международната класация, само че се употребява със предпазен сан, който му обезпечава право на непосредствено присъединяване в схемите на първите девет шампионата за годината..

В първия сет всеки от двамата тенисисти печелеше сервиса си до 6-5. Тогава Надал проби с четвъртия си сетбол и затвори сета. Във втората част испанецът стартира доста мощно, като завоюва първите три гейма. После той стигна до 5-1 и затвори мача на собствен сервис.

„ Благодаря на всички за поддръжката. Удоволствие е да играя пред тази невероятна аудитория. Днес беше доста прочувствен ден за мен. Благодаря и на всички, които бяха до мен през тази година. Със сигурност това беше най-трудната година в кариерата ми. Първият сет бе доста равносилен, като и двамата сервирахме добре. След това направих пробив при 6-5 и от него пристигна разликата. Доминик също претърпя сложен интервал с травми. Не мога да дефинира равнището на тениса към момента. Нямам самообладание да се изправя против идващия противник “, сподели Рафаел Надал след триумфа.

Следващият му противник ще е спечелилият от мача сред Аслан Карацев и Джейсън Къблър.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР